Sākumlapa / Dzejas dienas Jelgavas Centra pamatskolā

Dzejas dienas Jelgavas Centra pamatskolā vienmēr ir bijušas īpašas, bet šogad, pateicoties skolotāju Janas Mackēvičas un Antras Salnas iniciatīvai, tās bija ļoti īpašas.   6.un 7. klašu skolēniem 6.09.2022. bija iespēja uzzināt vairāk par dzejoļu, stāstu un romānu tapšanu, klausoties rakstnieces Janas Veinbergas  stāstītajā .

Tika iepazīta grāmatu tapšanas “virtuve”. Rakstniece  izlasīja arī savu stāstu par kaķu un suņu cīniņu.

Zinātkārie un ieinteresētie  ne tikai  klausījās, bet uzdeva arī jautājumus par literārajiem procesiem.

Zināt vairāk par grāmatu tapšanu un mākslas darbu izmantojumu literatūrā  5.klašu skolēniem palīdzēja rakstniece Luīze Pastore, kura mūsu skolā viesojās 9.09.2022.

Skolēniem bija iespēja iejusties detektīvu lomā un piedalīties

Luīzes Pastores izveidotajā spēlē, meklējot atminējumu krustvārdu mīklas jautājumiem.

Pasākuma beigās skolēni saņēma īopašas pastkartes, uz kurām ir attēloti Luīzes pastores darbu varoņi.

Paldies skolotājām par iniciatīvu un paldies skolēniem par ieinteresētību un atbalstu!

10.09.2022
AKTUALITĀTES 04.10.2022

Informācija izglītojamajiem un viņu vecākiem, uzsākot 2022./2023.mācību gadu

Šobrīd nav neviena pasākuma!